Köp & leveransvillkor

 

Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när KattvikDesign AB bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av KattvikDesigns databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i te x angivelse av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Det är som kund, din skyldighet att ta del av våra köpvillkor innan beställning.

 

KattvikDesign AB ingår endast avtal med myndig person, alternativt omyndig med målsmans medgivande.

 

Pris

I priserna ingår moms med 25 %. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som KattvikDesign AB inte rår över, t ex ändrad moms. Vid köp utanför EU tillkommer kostnader för ut- och införtullning.

 

Leveranstid

Normal leveranstid är för tillfället 6-10 arbetsdagar efter det att vi har mottagit din beställning. Detta förutsätter att varan finns i vårt lager. I de fall en vara måste beställas från leverantör kan leveranstiden vara längre. 

 

Leveransförsening

Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.   

 

Transportrisken

Vi står för transportrisken förutsatt att du har undersökt godset och vid en eventuell transportskada fått detta undertecknat på kvittensen av chauffören. Vid reklamation av transportskador måste den signerade kvittensen bifogas. Om godset hämtas ut vid ett utlämningsställe gäller även här att godsets följesedel undertecknas av personen som lämnar ut varan och att följesedeln bifogas vid reklamation. Med transportrisken menas med om varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för transportrisken vid en eventuell retur till oss.

 

Icke uthämtad order

Löser du inte ut ditt paket debiteras du 160 kr för våra kostnader. 

 

Fraktkostnader


Fraktkostnaden kan du se i kassan innan du bekräftar köpet, vi tillämpar en fast fraktavgift på 49 kr om du beställer för under 600 kr och gratis frakt om du beställer för mer än 600 kr.

 

Betalning

KattvikDesign AB redovisar priser inklusive moms. Avgift för ev. frakt tillkommer enligt ovan. Vid köp utanför EU tillkommer kostnader för ut- och införtullning.

 

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

 

Kortbetalning

Vi använder Klarna hos huvudbetalningssätt för alla våra betalningar och ni kan betala med kort, mot faktura delbetalning eller direktbetalning via er bank. Klarnas kassa är enkel och vi tar inget betalt för något av betalsätten, även faktura är kostnadsfritt hos oss och betalningarna med kreditkort är säker och certifierad. Vi använder oss av 3D Secure som är en global säkerhetsstandard, framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Överföringen av pengarna sker med SSL-kryptering vilket innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter. Vi lämnar inte ut eller säljer vidare adresser.

 

Paypal

KattvikDesign AB är även anslutet till Paypal och du kan välja att betala via ditt Paypal konto.

 

Faktura/Delbetalning

Du kan även välja att via Klarna, betala med Faktura eller Delbetalning, läs mer på https://klarna.com/sv/handla-med-klarna

 

Förskottsbetalning

För dig som inte har någon e-post eller inte vill betala med kort över Internet, går det bra att ringa in beställningen på 0431-26000 Beställningen går iväg från oss då betalningen är registrerad på KattvikDesign AB konto genom betalning på bankgiro 5439-2212. 

 

Retur och Bytesrätt

Hos oss har du 14 dagars retur- och bytesrätt, efter det att du emottagit varan, med pengarna tillbaka. Detta förutsätter att varan inte är använd eller trasig och återlämnas i originalförpackning med tillhörande packmateria. Ordernummer ska bifogas tillsammans med returen. Du som kund står för returfrakten. 

 

Reklamationer

Vid eventuell reklamation eller felexpediering ber vi dig kontakta oss snarast så gör vi allt vi kan för att lösa problemet så snabbt som möjligt. Returnering av en reklamerad vara sker alltid på vår bekostnad, men kontakta oss alltid innan ni returnerar en vara.

 

Återbetalningar

Eventuella återbetalningar görs till ditt bankkonto, personkonto, bankgirokonto eller betal/kreditkort. Återbetalning sker inom 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.

 

Falska ordrar

KattvikDesign AB polisamnäler alla falska beställningar, bedrägeri och försök till bedrägeri.

 

Sekretess och Säkerhet

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter så som namn, adress och telefonnummer samt e-post. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Du ger även genom din registrering ditt medgivande till att vi får skicka dig erbjudanden och nyhetsbrev. Du kan avregistrera dig från utskicken när du vill. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post. KattvikDesign AB kommer inte lämna ut dina uppgifter till tredje part.

 

Reservationer


Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i marknadsföringen och för utgående varusortiment.
Vi har ingen förpliktelse att leverera varor med uppenbar fel prissättning.
Vi garanterar inte att varor levereras inom angiven tid då oförutsedda förseningar kan inträffa.
Vi lämnar ingen kompensation för olägenheter som kan uppstå vid eventuella förseningar.


Tvist

 

Tvist med anledning av tillämpningen eller tolkningen av dessa köpvillkor skall i första hand lösas genom förhandling mellan kunden och KattvikDesign AB. Kan dessa parter inte komma överens avgörs tvisten i svensk domstol enligt svensk rätt. Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt ärende är du välkommen att vända dig till din lokala konsumentvägledare eller Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Vi följer alltid ARN:s rekommendationer.


Force Majeure


Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att vi befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

 

Övrigt 

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på 0431-26000 eller på [email protected]

 

 

 

 

 

Produkter
Övrigt